2020 © АЛГОМАК.
Сите права задржани.
Тежина: | 80 гр. | |
Пакување во кутија: | 60 пар. | |
Рок на траење: | 6 месеци | |
Време за печење: | 20 мин. | |
Температура на печење: | 190-210 °C |
Енергетска вредност | 136kcal/569kJ |
Јаглехидрати | 25.7g |
Шеќери | 0.4g |
Вкупни масти | 2.6g |
Заситени масти | 0.3g |
Протеини | 4.3g |
Сол | 1.2g |
1 фаза: | одмрзнување на лебот 30 минути на температура од 30 ̊C |
2 фаза: | претходно одмрзнатиот леб ферментира во комора со температура 35 ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути. |
3 фаза: | ферментираниот леб се пече во претходно загреана печка на 210 ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Лебот се пече 20 минути. |