на почеток
На залиха

Чиа кајзерица

Тежина: Тежина: 50 гр.
Пакување: Пакување во кутија: 160 пар.
Рок на траење: Рок на траење: 6 месеци
Време за печење: Време за печење: 20 мин.
Температура на печење: Температура на печење: 190-210 °C
Шифра: 4007 Категорија:
Сподели го производот:
Енергетска вредност 263kcal/1100kJ
Јаглехидрати 36.45g
Шеќери 2.13g
Вкупни масти 2.98g
Заситени масти 0.47g
Протеини 8.3g
Сол 1.69g

Упатство за употреба

1 фаза: одмрзнување на пецивото 30 минути на температура од 30  ̊C
2 фаза: претходно одмрзнатото пециво ферментира во комора со температура 35  ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути.
3 фаза: ферментираното пециво се пече во претходно загреана печка на 210  ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Пецивото се пече 20 минути.