2020 © АЛГОМАК.
Сите права задржани.
Тежина: | 120 гр. | |
Пакување во кутија: | 80 пар. | |
Рок на траење: | 6 месеци | |
Време за печење: | 20 мин. | |
Температура на печење: | 190-210 °C |
Енергетска вредност | 347kcal/1453kJ |
Јаглехидрати | 51.21g |
Шеќери | 1.75g |
Вкупни масти | 9.64g |
Заситени масти | 4.8g |
Протеини | 11.64g |
Сол | 1.46g |
1 фаза: | одмрзнување на пецивото 30 минути на температура од 30 ̊C |
2 фаза: | претходно одмрзнатото пециво ферментира во комора со температура 35 ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути. |
3 фаза: | ферментираното пециво се пече во претходно загреана печка на 210 ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Пецивото се пече 20 минути. |