на почеток
На залиха

Кроасан пица

Тежина: Тежина: 150 гр.
Пакување: Пакување во кутија: 50 пар.
Рок на траење: Рок на траење: 6 месеци
Време за печење: Време за печење: 20 мин.
Температура на печење: Температура на печење: 190-210 °C
Шифра: 3001 Категорија:
Сподели го производот:
Енергетска вредност 344kcal/1440kJ
Јаглехидрати 35.1g
Шеќери 2.20g
Вкупни масти 13.04g
Заситени масти 7.39g
Протеини 6.91g
Сол 1.46g

Упатство за употреба

1 фаза: одмрзнување на кроасанот 30 минути на температура од 30  ̊C
2 фаза: претходно одмрзнатиот кроасан ферментира во комора со температура 35  ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути.
3 фаза: ферментираниот кроасан се пече во претходно загреана печка на 210  ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Кроасанот се пече 20 минути.