2020 © АЛГОМАК.
Сите права задржани.
Тежина: | 150 гр. | |
Пакување во кутија: | 50 пар. | |
Рок на траење: | 6 месеци | |
Време за печење: | 20 мин. | |
Температура на печење: | 190-210 °C |
Енергетска вредност | 333kcal/1393kJ |
Јаглехидрати | 49.87g |
Шеќери | 14.2g |
Вкупни масти | 9.76g |
Заситени масти | 4.9g |
Протеини | 8.31g |
Сол | 1.17g |
1 фаза: | одмрзнување на кроасанот 30 минути на температура од 30 ̊C |
2 фаза: | претходно одмрзнатиот кроасан ферментира во комора со температура 35 ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути. |
3 фаза: | ферментираниот кроасан се пече во претходно загреана печка на 210 ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Кроасанот се пече 20 минути. |