2020 © АЛГОМАК.
Сите права задржани.
Тежина: | 420 гр. | |
Пакување во кутија: | 25 пар. | |
Рок на траење: | 6 месеци | |
Време за печење: | 20 мин. | |
Температура на печење: | 190-210 °C |
Енергетска вредност | 267kcal/1117kJ |
Јаглехидрати | 49.29g |
Шеќери | 0.59g |
Вкупни масти | 2.17g |
Заситени масти | 0.36g |
Протеини | 12.55g |
Сол | 1.75g |
1 фаза: | одмрзнување на лебот 30 минути на температура од 30 ̊C |
2 фаза: | претходно одмрзнатиот леб ферментира во комора со температура 35 ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути. |
3 фаза: | ферментираниот леб се пече во претходно загреана печка на 210 ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Лебот се пече 20 минути. |