на почеток
На залиха

Багет со маслинка

Тежина: Тежина: 150 гр.
Пакување: Пакување во кутија: 80 пар.
Рок на траење: Рок на траење: 6 месеци
Време за печење: Време за печење: 20 мин.
Температура на печење: Температура на печење: 190-210 °C
Шифра: 1005 Категорија:
Сподели го производот:
Енергетска вредност 281kcal/1176kJ
Јаглехидрати 55.59g
Шеќери 0.57g
Вкупни масти 2.2g
Заситени масти 0.36g
Протеини 9.81g
Сол 1.89g

Упатство за употреба

1 фаза: одмрзнување на багетот 30 минути на температура од 30  ̊C
2 фаза: претходно одмрзнатиот багет ферментира во комора со температура 35  ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути.
3 фаза: ферментираниот багет се пече во претходно загреана печка на 210  ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Багетот се пече 20 минути.