на почеток
На залиха

Пченкарен багет

Тежина: Тежина: 150 гр.
Пакување: Пакување во кутија: 80 пар.
Рок на траење: Рок на траење: 6 месеци
Време за печење: Време за печење: 20 мин.
Температура на печење: Температура на печење: 190-210 °C
Шифра: 1002 Категорија:
Сподели го производот:
Енергетска вредност 286kcal/1196kJ
Јаглехидрати 51.77g
Шеќери 0.60g
Вкупни масти 4.7g
Заситени масти 4.71g
Протеини 12.4g
Сол 1.8g

Упатство за употреба

1 фаза: одмрзнување на багетот 30 минути на температура од 30  ̊C
2 фаза: претходно одмрзнатиот багет ферментира во комора со температура 35  ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути.
3 фаза: ферментираниот багет се пече во претходно загреана печка на 210  ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Багетот се пече 20 минути.