2020 © АЛГОМАК.
Сите права задржани.
![]() |
Тежина: | 150 гр. |
![]() |
Пакување во кутија: | 80 пар. |
![]() |
Рок на траење: | 6 месеци |
![]() |
Време за печење: | 20 мин. |
![]() |
Температура на печење: | 190-210 °C |
Енергетска вредност | 286kcal/1196kJ |
Јаглехидрати | 51.77g |
Шеќери | 0.60g |
Вкупни масти | 4.7g |
Заситени масти | 4.71g |
Протеини | 12.4g |
Сол | 1.8g |
1 фаза: | одмрзнување на багетот 30 минути на температура од 30 ̊C |
2 фаза: | претходно одмрзнатиот багет ферментира во комора со температура 35 ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути. |
3 фаза: | ферментираниот багет се пече во претходно загреана печка на 210 ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Багетот се пече 20 минути. |