на почеток
На залиха

Бурек со месо

Бурекот со месо е традиција отсега и дома! Солен и сочен, збогатен со фил од 100% јунешко месо. Обезбедете ја целата потребна енергија за остатокот од денот.

Тежина: Тежина: 1 кг.
Пакување: Пакување во кутија: 12 пар.
Рок на траење: Рок на траење: 12 месеци
Време за печење: Време за печење:  35-40 мин.
Температура на печење: Температура на печење: 180 °C
Шифра: 6014 Категорија:
Сподели го производот:
Енергетска вредност 336 kcal/ 1406 kJ
Јаглехидрати 49,06 g
Шеќери 3,85 g
Вкупни масти 10,58 g
Заситени масти 4,14 g
Протеини 11.03 g
Сол 1.64 g

Упатство за употреба

Начин: Загрејте ја рерната на 180 °C (356°F). Извадете го производот од замрзнувачот. Отстранете го горниот дел од пакувањето. Производот печето го во садот кој е составен дел на пакувањето. Поставете го производот во центарот на рерната без претходно одмрзнување. Печете на температура од 180 °C (356°F)  во времетраење од 40 минути.
Забелешка: Подесето го времетраењето и температурата на печење според вашата рерна. Температурата и времето на печење се сугестија и зависат од типот на рерната и количината на производи кои ги печете во неа.
Внимание: Производот да не се пече во микробранова печка. Садот во кој се пече производот е само за една употреба. Еднаш одмрзнатиот производ повторно да не се замрзнува. Производот не смее да се конзумира без претходна термичка обработка. Да се чува на -18°C (-0,4°F).