2020 © АЛГОМАК.
Сите права задржани.
Тежина: | 50 гр. | |
Пакување во кутија: | 160 пар. | |
Рок на траење: | 6 месеци | |
Време за печење: | 20 мин. | |
Температура на печење: | 190-210 °C |
Енергетска вредност | 315kcal/1319kJ |
Јаглехидрати | 61.85g |
Шеќери | 2.1g |
Вкупни масти | 2.55g |
Заситени масти | 0.31g |
Протеини | 9.27g |
Сол | 1.67g |
1 фаза: | одмрзнување на пецивото 30 минути на температура од 30 ̊C |
2 фаза: | претходно одмрзнатото пециво ферментира во комора со температура 35 ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути. |
3 фаза: | ферментираното пециво се пече во претходно загреана печка на 210 ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Пецивото се пече 20 минути. |