на почеток
На залиха

Бела кајзерица со посип 80 гр.

Тежина: Тежина: 80 гр.
Пакување: Пакување во кутија: 40 пар.
Рок на траење: Рок на траење: 6 месеци
Време за печење: Време за печење: 20 мин.
Температура на печење: Температура на печење: 190-210 °C
Шифра: 4006 Категорија:
Сподели го производот:
Енергетска вредност 347kcal/1453kJ
Јаглехидрати 51.21g
Шеќери 1.75g
Вкупни масти 9.64g
Заситени масти 4.8g
Протеини 11.64g
Сол 1.46g

Упатство за употреба

1 фаза: одмрзнување на пецивото 30 минути на температура од 30  ̊C
2 фаза: претходно одмрзнатото пециво ферментира во комора со температура 35  ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути.
3 фаза: ферментираното пециво се пече во претходно загреана печка на 210  ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Пецивото се пече 20 минути.