2020 © АЛГОМАК.
Сите права задржани.
Тежина: | 40 гр. | |
Пакување во кутија: | 4 кгр. | |
Рок на траење: | 12 месеци | |
Време за печење: | 3-5 мин. | |
Температура на печење: | 190-210 °C |
Енергетска вредност | 286kcal/1196kJ |
Јаглехидрати | 51.77g |
Шеќери | 0.60g |
Вкупни масти | 4.7g |
Заситени масти | 4.71g |
Протеини | 12.4g |
Сол | 1.8g |
1 фаза: | одмрзнување на полупеченото пециво 30 минути на температура од 30 ̊C |
2 фаза: | претходно одмрзнатото полупечено пециво ферментира во комора со температура 35 ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути. |
3 фаза: | ферментираното полупечено пециво се пече во претходно загреана печка на 210 ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Полупеченото пециво се пече 3-5 минути. |