на почеток
На залиха

Полупечено квадратно пченкарно со посип

Тежина: Тежина: 40 гр.
Пакување: Пакување во кутија: 4 кгр.
Рок на траење: Рок на траење: 12 месеци
Време за печење: Време за печење: 3-5 мин.
Температура на печење: Температура на печење: 190-210 °C
Шифра: 7003 Категорија:
Сподели го производот:
Енергетска вредност 286kcal/1196kJ
Јаглехидрати 51.77g
Шеќери 0.60g
Вкупни масти 4.7g
Заситени масти 4.71g
Протеини 12.4g
Сол 1.8g

Упатство за употреба

1 фаза: одмрзнување на полупеченото пециво 30 минути на температура од 30  ̊C
2 фаза: претходно одмрзнатото полупечено пециво ферментира во комора со температура 35  ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути.
3 фаза: ферментираното полупечено пециво се пече во претходно загреана печка на 210  ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Полупеченото пециво се пече 3-5 минути.