на почеток
На залиха

Тоскана

Тежина: Тежина: 420 гр.
Пакување: Пакување во кутија: 25 пар.
Рок на траење: Рок на траење: 6 месеци
Време за печење: Време за печење: 20 мин.
Температура на печење: Температура на печење: 190-210 °C
Шифра: 2003 Категорија:
Сподели го производот:
Енергетска вредност 276kcal/1152kJ
Јаглехидрати 49g
Шеќери 0.66g
Вкупни масти 4.81g
Заситени масти 2.36g
Протеини 9.03g
Сол 2.04g

Упатство за употреба

1 фаза: одмрзнување на лебот 30 минути на температура од 30  ̊C
2 фаза: претходно одмрзнатиот леб ферментира во комора со температура 35  ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути.
3 фаза: ферментираниот леб се пече во претходно загреана печка на 210  ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Лебот се пече 20 минути.