на почеток
На залиха

Хроно леб

Тежина: Тежина: 350 гр.
Пакување: Пакување во кутија: 60 пар.
Рок на траење: Рок на траење: 6 месеци
Време за печење: Време за печење: 20 мин.
Температура на печење: Температура на печење: 190-210 °C
Шифра: 2014 Категорија:
Сподели го производот:
Енергетска вредност 136kcal/569kJ
Јаглехидрати 25.7g
Шеќери 0.4g
Вкупни масти 2.6g
Заситени масти 0.3g
Протеини 4.3g
Сол 1.2g

Упатство за употреба

1 фаза: одмрзнување на лебот 30 минути на температура од 30  ̊C
2 фаза: претходно одмрзнатиот леб ферментира во комора со температура 35  ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути.
3 фаза: ферментираниот леб се пече во претходно загреана печка на 210  ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Лебот се пече 20 минути.