2020 © АЛГОМАК.
Сите права задржани.
![]() |
Тежина: | 150 гр. |
![]() |
Пакување во кутија: | 50 пар. |
![]() |
Рок на траење: | 6 месеци |
![]() |
Време за печење: | 20 мин. |
![]() |
Температура на печење: | 190-210 °C |
Енергетска вредност | 391kcal/1636kJ |
Јаглехидрати | 40.69g |
Шеќери | 2.8g |
Вкупни масти | 20.95g |
Заситени масти | 11.04g |
Протеини | 7.18g |
Сол | 1.7g |
1 фаза: | одмрзнување на кроасанот 30 минути на температура од 30 ̊C |
2 фаза: | претходно одмрзнатиот кроасан ферментира во комора со температура 35 ̊C и влажност 60%, во времетраење од 60 минути. |
3 фаза: | ферментираниот кроасан се пече во претходно загреана печка на 210 ̊C со додавање на пареа (интензивно швелување). Кроасанот се пече 20 минути. |